Wie ben ik?

Ik ben Jacqueline Mahieu. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met percussie en ik wil dit graag delen met anderen.
 
In de jaren tachtig maakte ik kennis met percussie en sindsdien heb ik die in vele variaties beoefend. Zo heb ik opgetreden met Afrikaanse en Japanse trommelgroepen, en ben ik voorzitter van Yayasan Sekar Alit, de Balinese-gamelangroep van het Rijksmuseum van Volkenkunde.
 
Eén ding is me wel duidelijk geworden: trommelen doet iets met mensen. Je wordt er vrolijk van en je maakt makkelijker contact met de mensen om je heen. 
 
En overal valt geluid uit te halen: uit trommels en bellen, maar ook uit tafels, vaten, emmers en bloempotten. Zelfs met je eigen lichaam kun je diverse ritmische patronen maken. Percussie is overal!
 
Om mijn enthousiasme voor het trommelen te delen ben ik in 1998 begonnen met het geven van workshops. De eerste tien jaar deed ik dit samen met Marion Nieuwenhuizen. Het was een heel fijne samenwerking, die helaas eindigde toen zij naar Engeland verhuisde. Maar regelmatig betrap ik me erop dat ik het nog steeds heb over “wij” en niet “ik”. Percussie en samenwerken, het is gewoon vanzelfsprekend.