FAQ - Enkele veelgestelde vragen over de MPE-percussieworkshops

1. Kunt u verzorgen: een bedrijfsuitje, leuk/ontspannend/spannend/uitbundig intermezzo, teambuilding-sessie, op maat gemaakte workshop?
2. Kunt u zorgen voor: zaal, lunch, diner, vervoer, verdere invulling van de dag?
3. Wat zijn uw prijzen?
4. Wie geeft de workshop?
5. Wat is er nodig voor een workshop?
6. Kunt u een uitvoering verzorgen?
7. Wat voor muziek maakt u?
8. Wat voor instrumenten gebruikt u?
9. Moeten de deelnemers muzikale ervaring hebben?
10. Zijn er dagen of tijden waarop u niet kunt?
 
 

1. Kunt u zorgen voor een bedrijfsuitje, energizer, teambuilding-sessie, op maat gemaakte workshop?

Ja, wij kunnen al deze dingen verzorgen. Bij al onze workshops houden wij rekening met uw situatie en spelen we daarop in, bv. een recente fusie, een jubileumviering, een afscheid, enz. Zie ook bij Workshops.
 
 

2. Kunt u zorgen voor: zaal, lunch, diner, vervoer, verdere invulling van de dag?

  • Zaal: Dat hangt ervan af. Doorgaans zorgt de opdrachtgever (= u) daarvoor, maar wij hebben wel enkele contacten, vooral in Leiden, Amsterdam en Rotterdam.
  • Lunch: Dit is in overleg mogelijk.
  • Diner: Ja. In Leiden, Amsterdam en Rotterdam hebben wij contacten met Afrikaanse restaurants. Eventueel kunt u laten cateren. Zie ook bij Arrangementen
  • Vervoer en verdere invulling van de dag: Voor grotere arrangementen werken wij samen met een daarin gespecialiseerd bureau. Wij kunnen u daarmee in contact brengen. 


3. Wat zijn uw prijzen?

Onze prijzen zijn gestaffeld, d.w.z. afhankelijk van het aantal personen en de tijdsduur. Ook hebben wij verschillende prijzen voor bedrijven, instellingen en particulieren. Bij afname van meerdere workshops tegelijk ontvangt u korting. Voor het ontvangen van de juiste prijs kunt u een offerte aanvragen.
 

4. Wie geeft de workshops bij MPE?

De workshops worden gegeven door Jacqueline Mahieu. Zij is een ervaren docent en percussionisten. Tot 1997 trad zij veelvuldig op in diverse groepen, daarna is zij gestart met Meeting Point Entertraining. 
  
 

5. Wat is er nodig voor een workshop?

Wij hebben nodig:
  • Een vrije vloerruimte van 2m2 per persoon.
  • Een aantal stoelen, bij voorkeur zonder armleuning. Het aantal is afhankelijk van het aantal deelnemers en de locatie.
  • Goede toegang tot de ruimte: parkeerplek voor de auto. Als de zaal niet op de begane grond is: lift of hulp bij in- en uitladen.
  • Geluidsinstallatie, bij groepen die groter zijn dan 30 personen, ter versterking van de stem (mengpaneel, boxen, microfooningang). Wij zorgen zelf voor de (draadloze) microfoon. Eventueel kunnen wij zelf voor een geluidsinstallatie zorgen. Daarvoor brengen wij wel huur in rekening.


6. Kunt u een uitvoering verzorgen?

Wat bedoelt u?
  • Dat Meeting Point Entertraining samen met deelnemers een voorstelling maakt, die later getoond wordt aan collega's in het bedrijf? Ja. Dit levert altijd fantastische resultaten op.
  • Dat Meeting Point Entertraining voor artiesten zorgt die een voorstelling geven terwijl het bedrijf toekijkt? Nee, daarin zijn andere bedrijven gespecialiseerd.
 
 

7. Wat voor muziek maakt u?

Ons uitgangspunt is de West-Afrikaanse muziek, maar wij gebruiken daar ook ritmes uit andere culturen bij. Zolang het maar de pan uit swingt!

 

8. Wat voor instrumenten gebruikt u?

In de Trommunicatie zijn wij begonnen met de djembé (Afrikaanse trommel); daaromheen hebben we een heel instrumentarium gebouwd, van diverse slag-, schud- en tikinstrumenten. Een aantal daarvan is Afrikaans, maar andere instrumenten komen uit bv. Indonesië en Brazilië.
Daarnaast is er de Blikopener, een percussieworkshop à la Stomp en Blue Man Group. We gebruiken allerlei voorwerpen die niet als instrument bedoeld zijn, zoals pvc-buizen, vaten en jerrycans.

 

9. Moeten de deelnemers muzikale ervaring hebben?

Nee. Het leuke van percussie is dat men met heel weinig instructie al klanken en ritmes uit het instrument kan halen. De patronen zijn simpel, maar wanneer ze tegelijkertijd gespeeld worden, is het resultaat verrassend.
 
 

10. Zijn er dagen of tijden waarop u niet kunt?

Nee, in principe kan alles.